Its been a long time since I’ve updated this blog of mine …

For today, I’ll just post a video that’s been stuck in my head ever since my trip to Alexandria …

It’s a japanese song by a duo named ‘TegoMass’ … And I just love to see the face of one of them, Tego …

So sweet … Cute …

Ok … Enough of that … And just enjoy the vid & enjoy listening to it …  ;)

Kaerimichi No Love Song – TegoMass

Futari kiri no kouen Kaerimichi no shiteiseki
Itsumo yori hashaideru Kimi wo mitsume Kiite mita

“Moshi mo ashita Sekai ga nakunattara dou suru?”
Kimi wa nani mo iwazu ni boku no ude wo GYUUTTO shita ne

Nee Kocchi wo muiteite
Kuchibiru ga Chikasugite DOKI DOKI tomaranai

Donna kimi mo Donna toki mo Uketomeru kara
Moshi mo kokoro ga kizutsuite Namida koboreru toki wa
Sekaijuu wo Teki ni shite mo Kimi wo mamoru yo
I LOVE YOU Kotoba wa iranai yo
Kimi ga Saigo no KISSU itsumademo

Itsumo no wakare michi de Nanimo dekinai Wakatteru
Hoppeta fukuramasete Te wo hanashite “Mou iku ne”
Nee Kocchi wo muiteite
Kuchibiru ni Chikadzuite DOKI DOKI tomaranai

Konna boku mo Kimi ga ireba Tsuyoku nareru yo
Koi wa fushigi na mahou da ne Nanimo kowakunai kara
Sekaijuu wo Teki ni shite mo Hanashi wa shinai
STAND BY ME Darekaja dame nanda
Kimi ni Zutto soba ni Ite hoshii

Aa Mujaki na sugao no mama Kimi wa iu
“Nee Obaachan ni nattemo KISU shite kureru no?”
Nee Sono toki ni wa boku datte Onaji da yo
Tsunaidate Hanashi wa shinai kara

Donna kimi mo Donna toki mo Uketomeru kara
Moshi mo kokoro ga kizutsuite Namida koboreru toki wa
Sekaijuu wo Teki ni shite mo Kimi wo mamoru yo
I LOVE YOU Kotoba wa iranai yo
Kimi ga Saigo no KISSU itsumademo

Rahsia Hati ~

Posted: July 5, 2011 in Uncategorized

Termenung ku sendiri mengenangkan dia ..

Di benakku penuh dengan tanda tanya ..

Terasa diri ini sungguh serasi bila berhubung dengannya ..

Adakah dia yang selama ini yang aku nanti-nantikan .. ?

Ataupun hanya sekadar dibuai dek perasaan .. ?

Adakah dia turut merasakan apa yang ku rasa .. ?

Atau baginya aku cuma sekadar teman biasa .. ?

Aduh sungguh ku merasa buntu dan malu ..

Jika dia mengetahui apa yang bermain di benakku ..

Kehidupan yang penuh tanda tanya ..

Membuatkan diriku menjadi huru hara ..

Apapun yang berlaku keatas diri ini ..

Kepada mu jua tempat ku kembali ya Ilahi ..

Untukku luahkan segala rahsia di hati ..❤ :’)

= Biar apapun yang akan terjadi .. Rahsia hatiku ini akan ku pendam kan dalam hati .. Kerana hanya DIA yang memahami rahsia hati ini ..❤ =

Khas Buat Anak-Anak Buah ku

Posted: June 22, 2011 in Uncategorized

Masa berlalu begitu cepat ~

Rasanye, macam baru semalam aku dan keluarga menyambut kelahiran anak buah perempuan pertama aku … Tup tup … Sekarang dah besar dah dia … Semakin comel, semakin bulat & semakin semakin lagi …

Danish, dah jadi abg … Dr pandangan aku … Danish ni penyayang … Mcm Abg Haris nye … Makin petah berbual … :’)

Ya Allah ~ Sepertinya aaku sedikit terkilan, kerana tak dapat nk tengok perubahan pada si Baby Nur & Danish ni … Tp takpe … Asalkan diiorg kenal aku … Thats more important .. :’)

Thanx lah utk mama, sebab skype dgn aku tadi … Dapat lah jgk aku dgr & tgk gelagat anak-anak buah aku ni … Walaupun dpt dgr suara, dpt tgk muke .. Tetap tak puas jgk … Sebab tak dapat peluk, tk dapt pegang … =.=

Baby Nur & Danish

Cuma sorang je aku tk sempat nk skype td, Si Abg Haris …
Sbb aku ada urusan nak keluar, Si Haris dgn Mak Usu nye plak blum balik .. Jd tak berkesempatan lah …

Cakap pasal Haris, rindu sangat kat dia … Dia ni, aku tgk perangai sentimental dia sikit lebih kurang macam aku … Dia lah anak buah pertama aku .. Mane boley tak rindu kan …

Papepun … Empat2 anak2 buah aunty, aunty sayang ok …
Setiap sorg ada perangai lain2 … :’)

Cume 1 je nak ku cakap …
I miss them all ~ LOTS ~
Harap2 diorg pun rindu jgk lah kat aku ~ :’)

Jumaat Ceria

Posted: June 17, 2011 in Uncategorized

Alhamdulillah ~🙂

A surprise from one of my buddy’s niece, Nafisah ..🙂

It was 7am here in Cairo ~ 12noon kat Spore ~🙂

Tau2 je received fb chat from Fisah, suruh on Skype, ada surprise ~

Rupe2nye ~ My buddy & her mum & 3 lagi anak2 sdaranye ada ramai2 kat rumah dia ~🙂

Thanx lah Fisah ~ So sweet of her pagi2 kasi surprise ~ ;D

So .. nothing more to say ~ Here goes the pic ~😉

NafisahNajlaAdawiyahAfiah”]

NafisahNajlaAdawiyahAfiah

Perasaanku ~

Posted: June 17, 2011 in Uncategorized

Kata-kata yg dituturkan ~
Lucu & menyenangkan ~

Tingkah lakunya ~
Sungguh mencuit hati ~

Berhubung dgnnya ~
Membuatkan aku tersenyum ~

Tutur katanya ~ Walaupun lucu ~ Penuh gurauan ~ Tetap berisi ~
Kadang nasihat ~ Kadang sekadar berkongsi pengetahuan ~

Tingkah lakunya ~ Biar kadang menggeramkan ~
Namun dpt menghibur & mencuit hati siapa yg melihat ~

Kehadirannya ~ Menyenangkan ~
Bisa membuat orang tertawa ~
Bisa membuat orang lupa tentang duka ~

Dalam diam ~ Hatiku terpaut ~
Kadang membuat aku tersenyum sendiri ~

Perasaan seperti ini lumrah ~
Pasti akan dirasa oleh setiap yang bergelar manusia ~

Namun begitu ~
Aku sedar ~ Aku harus dapat mengawal rasa ni ~
Jangan berangan terlalu tinggi ~
Kerana bila jatuh takut sakit pula nanti ~

Perasaanku ini ~ Biarlah aku yang merasai ~
Biarlah antara aku dengan Sang Khaliq yang mengerti ~🙂

Buat masa ini ~ Biarlah persahabatan yang terjalin tetap begini ~
Dengan kehadirannya menyenangkan perasaanku ~
Dan aku juga berharap ~ Dia pun begitu ~🙂

Biarpun perasaan ini aku yang rasa ~ Biarpun ia tiada persahabatan yang istimewa ~
Satu je yang aku harapkan ~
Biarlah persahabatan ini dirahmati & mendapat keredhaan Ilahi ~🙂

Keindahan Pantai

Posted: June 13, 2011 in Uncategorized

Cuaca panas2 gini ~~

Seronoknye lah ~~ Kalau dapat lepak2 tepi pantai ~ Dengar bunyi ombak ~ Sekali sekala kaki main2 kat air ~ Tak pun terjun sekali sambil bermandi mandu ~~ Aduhhhh ~~ Enaknyee ~~ ;DD

Takde pape pun nak post ~~ Cume yelah ~~ Ni je terbayang kat ingatan dari tadi ~~

Terbayangkan langit yang biru ~~
Angin kadang2 bertiup ~~
Berjalan di atas pasir2 yg halus ~~
Sambil menghirup udara segar & bau2 air laut ~~😛

Papepun ~ Damai rasanye kan ~ Kalau dapat melepak mcm kat gmbr bawah ni ….

Subhanallah ~ Damainyeee ~

 

Hi Bloggy ~ I’m Back ~ :)

Posted: June 12, 2011 in Uncategorized

Lama tak sentuh wordpress ni ~

Since balik for evacuation tak lama dulu ~ WordPress ni jadi terbiar & tak tersentuh disebabkan kesibukan aku dengan urusan2 aku ~

So dearest bloggy ~ I’m very sorry ~ For ignoring you ~ It’s just that I’ve no idea wat to post here ~ Lack of idea i think ~ -____-”

So now, bile terbaca seorang adik punye blog, terdetik juga rasa hati ni nak mule bercorat coret kat sini ~🙂

But for now, i’ll just post this quick entry utk sekadar post ni ~
Masa blum mengizinkan & otak pun masih berserabut utk menulis ~

So yeah ~ Just wanna say that I’m Back ~ & will start blogging again soon ~ insyaAllah ~🙂