Motivations . Motivations . Motivations .

Posted: December 20, 2010 in Family, Life, Motivations

These few days .. Feel so unmotivated ..

Risau jugak .. Semangat ni kalau dah hilang .. Nak dapatkan balik .. hmm .. kinda difficult for me ..

Coz whenever I feel down & unmotivated .. I tend to think a lot of negative things & the mood to do anything is ZERO ..

But Alhamdulillah ..

Everytime whenever I feel down & unmotivated .. HE’s ALWAYS there .. Guiding me .. Showing me ways .. Giving me something to be motivated again ..

Baru-baru ni, aku mendapat kiriman dari keluarga di Singapore ..🙂 Mostly makanan of course .. But there’s 3 things that’s sooo precious & motivated(P & M) to me ..🙂

*P & M #1 : Creative letter from beloved MAK .

Letter from MAK

Why I called it creative letter .. Sebab mak tulis surat DALAM envelope ..🙂 heh .. Ada je idea dia ..🙂
Org tulis surat kat kertas masuk dalam envelope .. Mak tulis surat dalam envelope .. Macam2 btol ..🙂
Kandungan suratnya ringkas,  tapi padat .. Mak never fails to motivate me .. Thanx Mak .. :’)
Dalam surat mak pesan : “Sabar dalam menuntut ilmu, perbanyakkan selawat, semoga dapat ilmu yang bermanfaat & semoga dipermudahkan segala urusan.”
Amien .. InsyaAllah mak .. Nur akan ingat pesan mak .. Semoga Nur diberi kesabaran & ketabahan dalam mencari ilmu kat sini .. :’)

*P & M #2 : Correction  Letter from beloved NENEK .

Letter & Kinder Bueno From NENEK

Okay, now why I say it’s a Correction Letter is because it is a correction letter . xD
Surat yang sebenarnya nenek kasi, itu sebenarnya surat yang aku kasi kat nenek . And it’s written in jawi .🙂
Tak tau pulak nenek nak betul-betulkan jawi aku .🙂
Masa berbual kat telefon, nenek cakap yang nenek kasi aku surat, tapi tak sangka pulak surat yang aku kasi dia rupanya. Nenek betul-betulkan ejaan yang tak betul, & dalam surat tu jugak nenek ada jugak tambah-tambah sikit .🙂
Kalau nenek, dia selalu pesan : “Belajar betul-betul, kesian mak mama nya cari duit . Tak payah nak rindu-rindu . Belajar je . Biar lulus nanti baru balik .”🙂
InsyaAllah nenek, Nur akan cuba .. Nenek doakan lah Nur k nenek .. :’)

*P & M #3 :  Kiriman Duit Egyptian Pound from CIK MIDAH .

EGP from CIK MIDAH

So sweet of Cik Midah .. Eventhough tak tau nak kirim aku ape .. And she gave me these .. Some Egyptian Pound peninggalan my late uncle, Allahyarham Cik Samad .. :’)
She says : “Cik Midah tak tahu nak kasi apa, cuma ada ni je dalam purse Allahyarham Cik Samad .. Simpan baik-baik .. InsyaAllah, nanti grad mcm allahyarham nye ..” :’)
Thanx Cik Midah .. Thanx for the motivation .. Thanx for the support .. Hopefully I can be like him one day .. Knowledgeable ..  Amien .. :’)

Feel like hugging all the three ladies I mention above .. Tapi sayang .. Jarak memisahkan kita .. Tapi dorongan & kata-kata semangat dari mereka terasa dekat sehingga melekat di hati .. :’)

Thank YOU, ALLAH .. For ALWAYS being there ..  Thank YOU, ALLAH .. For giving me such lovely ladies ..

‘3ala kulli hal .. Thank YOU, ALLAH .. For EVERYTHING .. :’)

These motivations at least have lift my spirit up .. ~!
InsyaAllah .. I’ll persevere ..
InsyaAllah .. I’ll work hard ..
InsyaAllah .. I’ll try to do what they ask me to ..🙂

*Riyadhah Miswan signing out .. feeling motivated & loved ~🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s